Controles Jeugdwet

VISIBLE ondersteunt bij de uitvoering van formele-,
materiële- en detailcontroles in het kader van de Jeugdwet.

De aanleiding

De Regeling Jeugdwet stelt specifieke eisen aan controles binnen de Jeugdwet. Zo is de volgordelijkheid van controles van belang en mag een detailcontrole alleen uitgevoerd worden onder leiding van een functionaris op wie het medisch beroepsgeheim van toepassing is. Indien uw organisatie onvoldoende bekend is met de praktische gevolgen van de specifieke eisen, kan dit ertoe leiden dat onderzoeken niet, of niet op de juiste manier worden uitgevoerd. Het gewenste inzicht wordt dan niet verkregen en/of de resultaten van het onderzoek zijn onvoldoende bruikbaar.

Onze oplossing

VISIBLE is bekend met de eisen die gelden voor controles binnen de Jeugdwet en stelt de functionarissen ter beschikking waarmee de controles zorgvuldig uitgevoerd kunnen worden. Waar nodig werken zij zelfstandig, waar mogelijk werken ze samen met uw eigen medewerkers. Tijdelijk of permanent, maar altijd met oog voor uw rol als regievoerder, kunnen onze professionals u ontzorgen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Laat een bericht achter of Bel ons op 085-3031495

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Klantervaringen

Maatwerkoplossing voor ons toezichtvraagstuk

De gemeente Westerwolde zet sinds januari 2017 Visible onderzoek & advies in als toezichthouder op de Wmo. Deze taak is nog vrij nieuw voor de gemeente en daarom hebben ze nog niet alle specifieke kennis in huis die nodig is om het toezicht goed uit te voeren. ‘Visible toetst voor ons de rechtmatigheid van ingekochte ondersteuning bij verschillende zorgaanbieders.

 
Ervaar ook onze dienstverlening Bel ons op 085-3031495