Training toegangsmedewerkers

VISIBLE helpt toegangsmedewerkers bij aanvragen voor maatwerkvoorzieningen. Bijvoorbeeld door hun motivering en het documenteren van gemaakte keuzes te verbeteren.

De aanleiding

Toegangsmedewerkers verrichten onderzoek naar de ondersteuningsbehoefte van inwoners. Hiertoe verzamelen zij informatie, waarna op enig moment een besluit wordt genomen. Wanneer een besluit leidt tot beroep of bezwaar, dan wordt teruggegrepen op de onderzoeksinformatie, motivering en rapportage. Wanneer tijdens het onderzoek niet alle relevante informatie is verzameld, of de besluiten niet goed zijn gemotiveerd of gedocumenteerd, kan dit leiden tot het moeten herzien van besluiten.

Onze oplossing

VISIBLE stelt ervaren medewerkers beschikbaar om de toegangsmedewerkers te ondersteunen. Dit kan individueel of in groepjes, afhankelijk van de te bereiken doelen. Denk hierbij aan het verhogen van de kennis en kunde inzake rapporteren, motiveren en documenteren. Hierdoor wordt eenduidiger gerapporteerd en wordt de kwaliteit van rapportages hoger. Dit heeft weer tot gevolg dat er minder risico’s op onvolkomenheden ontstaan en het rapporteren minder tijd en energie kost.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Laat een bericht achter of Bel ons op 085-3031495

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Klantervaringen

Maatwerkoplossing voor ons toezichtvraagstuk

De gemeente Westerwolde zet sinds januari 2017 Visible onderzoek & advies in als toezichthouder op de Wmo. Deze taak is nog vrij nieuw voor de gemeente en daarom hebben ze nog niet alle specifieke kennis in huis die nodig is om het toezicht goed uit te voeren. ‘Visible toetst voor ons de rechtmatigheid van ingekochte ondersteuning bij verschillende zorgaanbieders.

 
Ervaar ook onze dienstverlening Bel ons op 085-3031495