Samen verbeteren we de zorg

Het opdoen van kennis over de Wmo en Jeugdwet duurt vaak jaren. Je start met een project, loopt tegen dingen aan en lost ze vervolgens op om ervan te kunnen leren.

Wij ondersteunen gemeentes graag om deze kennis sneller in huis te halen. Door middel van trainingen, detachering of door het toezicht op de zorg volledig uit handen te nemen. Uiteraard allemaal op de manier die het best bij het vraagstuk en de organisatie past.  

Snel weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Laat een bericht achter of Bel ons op 085-3031495

Snel weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Daarom kiezen opdrachtgevers voor Visible:

 • Aandacht – Een goede relatie tussen burgers, bedrijven en dienstverlenende organisaties vinden wij belangrijk. 
 • Passend – Of u nu op zoek bent naar een training, detachering of een flexibele oplossing voor een tijdelijk capaciteitsprobleem. 
 • Maatwerk – We gaan altijd voor de beste oplossing. 
 • Transparant – We stemmen alles af en communiceren helder. 
 • Flexibel – We werken, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, op locatie of vanuit ons eigen kantoor. 

Onze diensten

Wij bieden deze ondersteuning op verschillende gebieden.

WMO-toezicht Het toezicht op de Wmo 2015 is veelzijdig en complex. Visible stelt Toezichthouders Wmo beschikbaar voor het toezicht op rechtmatigheid, kwaliteit en doelmatigheid. Maar ook voor het toezicht op calamiteiten & geweld.  
Controles Jeugdwet VISIBLE ondersteunt organisaties bij de uitvoering van formele-, materiële- en detailcontroles in het kader van de Jeugdwet.  
Training toegangsmedewerkers Voorkomen is beter dan genezen. Daarom trainen wij toegangsmedewerkers om doortastend onderzoek te doen. Maar ook in het herkennen van signalen en risico’s.  
Maatwerk:

Al onze diensten zijn maatwerk. Hebt u een uitdaging voor ervaren toezichthouders Wmo en Jeugdwet, maar staat die hier niet genoemd? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Neem contact op met Alex en ontdek alle mogelijkheden

Laat een bericht achter of Bel ons op 085-3031495

Neem contact op met Alex en ontdek alle mogelijkheden

Zo verbeteren we het toezicht op de zorg  

Sinds gemeenten verantwoordelijk zijn voor het toezicht in het kader van de Wmo 2015 en Jeugdwet, zijn er veel extra taken bijgekomen. Taken die binnen of buiten de organisatie gerealiseerd moeten worden. Bijvoorbeeld het beoordelen van de kwaliteit van geleverde zorg of het uitvoeren van onderzoek waarin de rechtmatigheidsbeoordeling centraal staat. 

Visible heeft de overtuiging dat een goede uitvoering van toezichthoudende taken leidt tot vermindering van risico’s op onvoldoende kwalitatieve, ondoelmatige en onrechtmatige zorg. 

Zo verhogen we de kwaliteit van de zorg

Onze experts ondersteunen graag om de kwaliteit van zorgaanbieders te toetsen en verbeteren. Dat doen we onder andere op de volgende manieren: 

 • We toetsen de kwaliteit: wordt het geld goed besteed?
 • We stellen een kwaliteitskader op 
 • We toetsen de zorg(verleners) aan de hand van dit kwaliteitskader  
 • We adviseren bij het maken van beleid 
Een gestructureerd werkproces voor de Gemeente Leeuwarden

‘Hoe pakken we dit aan?’ Dat was de grote vraag waar Hanny Algra, senior medewerker Sociale Zaken bij de Gemeente Leeuwarden tegen aan liep. Als projectleider is zij verantwoordelijk voor het rechtmatigheidstoezicht in het kader van de wet Wmo. Samen met Visible is in een half jaar tijd een gestructureerd werkproces ingericht dat sindsdien al mooie resultaten opgeleverd heeft.

 
Ervaar ook onze dienstverlening Bel ons op 085-3031495
 • Aandacht
 • Transparant
 • Maatwerk